Meet the Board

Stichting Food Board Nederland is een netwerk van deskundigen die maatschappelijke thema’s op gebied van gezondheid, duurzaamheid en dierenwelzijn onderzoeken en hier initiatieven voor ontplooien. Dit doen zij in samenwerking met stakeholders, ketenpartners, en belanghebbenden. Het bestuur van de stichting bestaat uit vijf bestuursleden die per thema worden ondersteund door deskundigen. 

Voorzitter  & ProjectleideR

Stana van Ginkel BC & AP

Midden

Opgenomen in het extern doorverwijscirquit van het Haga Ziekenhuis Oncologie en Hematologie als voeding en leefstijlgeneeskundige. Had tot maart 2019 een eigen Integraal Geneeskundige praktijk voor mensen met chronische aandoeningen. Binnen de beroepsvereniging had zij zitting in drie commissies: zorgverzekeraars, wetenschap, PR en communicatie. In maart 2019 heeft zij haar praktijk gesloten om zich toe te kunnen leggen op het realiseren van COPD Huis JAN. Heeft haar expertise in de Scientific Wellness opgedaan als auditor en adviseur op Internationaal niveau. Was in 2009 extern adviseur voor dienst stedelijke ontwikkeling van de Gemeente Den Haag bij de ontwikkeling van Wellness Badplaats Kijkduin 2020. En was Marketing & Sales Director van een vier-sterren hotel aan zee in Nederland.

“Mij kun je wakker maken voor mijn beste vriendin op vier pootjes, mijn dierbaren, en watermeloen.”

Penningmeester

Ingrid van Rijn

Rechtsboven

Verantwoordelijk voor statistieken, cijfermatige analyses en verkoop gerelateerde uitingen bij reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen.  Binnen het bestuur verantwoordelijk voor de financiën en regelgeving.

“Mijn allereerste concert was naar die van de Dolly Dots, hun cd draai ik nog steeds!”

Bestuurslid Marketing

Martine Bos

Rechtsonder

Marketing & communicatie adviseur in de reis- en hospitality sector opgedaan in binnen en buitenland. Binnen het bestuur dan ook verantwoordelijk voor de marketing en communicatie waarbij de cliënt centraal staat.

Mij mag je wakker maken voor een hele mooie reis.

Secretaris

Tolga Zivali

Linksboven

Verantwoordelijk voor het inrichten van processen en het bewaken van richtlijnen bij diverse grote internationale organisaties. Binnen het bestuur verantwoordelijk voor ondersteuning van de voorzitter en het bewaken van de planning en afspraken. 

Op vrij jonge leeftijd heb ik een indrukwekkende filmpremiere mogen organiseren in het Tuschinski theater in Amsterdam met veel pers, publiek bn’ers, kortom alle hoeha.”

Bestuurslid Wetenschap

Dr. Karen Freijer

Linksonder

Voedingskundige en in 2014 gepromoveerd op een nieuw opgezet gebied binnen het veld van gezondheidseconomie. Dit nieuwe gebied is voedingseconomie. In 2014 de Special Interest Groep (SIG) Nutrition Economics opgericht binnen de International Society for Pharmacoeconomic Outcomes and Results (ISPOR)., waarvan zij tevens voorzitter is. Ook voorzitter van een werkgroep binnen de Interest Group (IG) Public Health van de international society for Health Technology Assessment (HTAi). Zij heeft ervaring in verschillende functies op wetenschappelijk en commercieel gebied. Haar huidige functie is algemeen manager van Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) waarvoor ze in opdracht van het ministerie van VWS, een landelijke ketenaanpak voor volwassenen met overgewicht en obesitas ontwikkelt. Dit is onderdeel van het Nederlands Preventie Akkoord dat eind 2018 door 70 partijen is ondertekend.

Ik wilde graag iets betekenen op het gebied van gezondheid en zorg en dat is mij gelukt.

Foodboard community

Doe jij mee met ons?