Gezondheid en schoonheid “inside out”

In de sport is het een gegeven dat ieder mens een eigen lichaamstype heeft en dat voeding ook als zodanig wordt verwerkt. Danny de Vito wordt geen Brad Pitt, en een Brontosaurus geen salamander. Toch proberen we met man en macht allemaal op één soort lichaamstype te lijken door massaal te dieten en te sporten.

Gevarieerd en vers eten, iedere dag bewegen, voldoende drinken, balans blijven zoeken tussen inspanning en ontspanning, omringd zijn door meerendeels leuke en inspirerende mensen, en een aangename dagelijkse bezigheid zijn dé ingredienten om gezond en tevreden ouder te kunnen worden. Voor een goede fysieke weerstand en mentale veerkracht zijn dit vitale zaken. En wanneer het even niet gaat dan zijn hulplijnen een uitkomst: extra slapen wanneer we moe zijn, extra Vitamine D bij gebrek aan zonlicht en zonkracht, rust of vakantie wanneer we extra ontspanning zoeken, en een luisterend oor als we er mentaal even doorheen zitten.  Om je lichaam en gedachten als een toporkest te kunnen laten werken is én bewegen, én gezond eten, én zoeken naar de juiste verhouding tussen in- en ontspanning, én het suppleren wanneer je lichaam iets extra’s nodig heeft de manier. Het is én én in plaats van of of.

Wil je weten wat jouw lichaamstype is en hoe je deze het beste ondersteunt qua voeding, leefstijl, beroep en sport? Dan ben je van harte welkom op onze Ayurvedische Praktijk.

Heb je behoefte aan hoogwaardige en goed opneembare supplementen ter ondersteuning van een gezonde leefstijl, en/of om klachten te voorkomen, bekijk hier het aanbod, de indicatie en de factsheets van Beyuna.

Ben je op zoek naar biologische voeding, yoga spullen, leuke kookboeken? Kijk dan even op de site van Pranayur die gelinkt is aan onze Ayurvedische Praktijk. Je krijgt namelijk korting wanneer je via deze link bestelt met de kortingscode van de praktijk DOSHA1216. En de marge schenken wij, zoals op onze home page staat, aan de Dierenbescherming.