Food Board

De missie van Food Board is het aanreiken van gezondheidsbevorderende leefstijlinterventie. Dit houdt in: ‘elke planmatige en doelgerichte aanpak om het gedrag van het individu te veranderen en zijn omstandigheden te beïnvloeden, met als doel gezondheid te bevorderen of ziekte te voorkomen’.

De visie van Food Board is dat het ervaren van maximale kwaliteit van leven voor iedereen bereikbaar is.

De missie en visie bereikt Food Board door samen te werken met experts op deze gebieden en een sterk netwerk te onderhouden.

[fourcol_one]FoodforYouWe lezen en horen allemaal dat fruit en groenten in het bijzonder, en alle overige producten……..[/fourcol_one]

[fourcol_one]FoodforSchoolDe overheid zet massaal in op het tegengaan van overgewicht en obesitas bij kinderen……..[/fourcol_one]

[fourcol_one]FoodforTraveltips voor een week vol verse maaltijden, weldadige behandelingen en rust……..[/fourcol_one]

[fourcol_one_last]FoodinBusinessDoorwerken tot 67 jaar is de norm, en bedrijven moeten het doen met minder personeel……..[/fourcol_one_last]

“A genetotrophic disease is one, which occurs if a diet fails to provide sufficient supply of one or more nutrients required at high levels because of the characteristic genetic pattern of the individual concerned. This concept based upon results in genetics and biochemistry is new in medical thought and is believed to be the basis for many diseases, the causation of which is now obscure. Individual patients are far from standardised specimens and medical problems should consistently be considered in terms of the genetically diverse patients, rather than in terms of an absolute normal” -Roger J Williams (1893-1988 American biochemist who named the b-vitamin folic acid and who discovered the b-vitamin pantothenic acid).

Omdat iedereen uniek is, reageren we niet allemaal hetzelfde op voeding. Het liefste kiezen we een voeding die op onze persoon is afgestemd. Nog nooit was het zo makkelijk deelnemers voor wetenschappelijk onderzoek te werven. Toen het Food4Me project aankondigde deelnemers nodig te hebben, waren binnen twee dagen alle 5000 deelnemers voor de studie gevonden. Het Food4 Me onderzoek onderzocht namelijk hoe het zou zijn als voeding op onze genen zou zijn afgestemd. Dit op de persoon afstemmen van voeding wordt gepersonaliseerde voeding genoemd. Belangstelling voor voeding op maat was er genoeg.

Het in kaart brengen van het menselijk genoom in 2000 bood mogelijkheden voor gepersonaliseerde gezondheidszorg, waaronder op-maat-gemaakt voedingsadvies. In deze periode is het vakgebied van de ‘nutrigenomics’ ontstaan, dat de relatie tussen voeding en genexpressie onderzoekt. Velen waren hoopvol over de mogelijkheid om dieetaanbevelingen te doen op basis van iemands genetische profiel.

Een goede kwaliteit van leven, een goede gezondheid, toegang tot gezonde voeding, en educatie hierover is een fundamenteel recht.

Food Board helpt bedrijven, scholen en particulieren bij het verhogen van de algemene gezondheidsvaardigheden met behulp van:

  • De Food Cursus
  • Workshops
  • Lezingen
  • Studiereizen
  • De gratis online voor- en najaarskuur
  • Consulten
  • Nieuwsbrief

 

Welkom bij Food Board     

Food Board adviseert bedrijven, scholen en particulieren hoe zij hun persoonlijke sleutel kunnen vinden tot een fit, vitaal en kwalitatief goed leven. Wij bieden naast inzicht en kennis praktische toepassingstips. Bijvoorbeeld vers eten van de Hollandse boer van het seizoen bezorgd aan kantoor, school of huis door Willem&Drees.

 

Bedrijven die zichzelf en hun medewerkers kennis en inzicht bieden in voeding en leefstijl, kunnen rekenen op medewerkers die goed in hun vel zitten, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Scholen en gezinnen zijn de plaatsen waar geldt “beter jong geleerd dan oud gecorrigeerd, en “een gezonde leefstijl geef je door”.  Particulieren krijgen advies gericht op henzelf, want wat goed is voor de éen is niet per sé goed voor de ander.

Food Board biedt:

 

DE FOOD CURSUS Klassikaal
Les 1 Basisprincipes constitutieleer, leer alles over jouw eigen gezondheid

Les 2 Wat is jouw constitutie

Les 3 Begrijp wat er op de verpakking van eten staat en wat je aan die kennis hebt

Les 4 Maak je persoonlijke schijf van vijf

Les 5  Maak je eigen weekmenu van het seizoen

Les 6  Proeverij

De cursus wordt klassikaal gegeven in Den Haag. Stuur ons een mail op stana@foodboard.nl als je je vast in wilt schrijven voor de cursus die in September 2015 start! Er zijn maximaal 8 plaatsen beschikbaar.


DE FOOD CURSUS Online
Voor wie De Food Cursus in eigen tempo, van iedere gewenste locatie, op een tijdstip dat het hem/haar uitkomt wil doen, is de ONLINE cursus een uitkomst! De cursus kun je op ieder gewenst moment starten. Meld je hier aan. Klik hier voor informatie!


FOOD CONSULTEN
Wil je geen cursus volgen maar in een persoonlijk gesprek je gezondheidsvragen bespreken, en hier een voedingsadvies bij horen? Boek dan een consult. De kosten bedragen €90,- inclusief 21% btw. Stuur een mail naar stana@foodboard.nl.


FOOD TRAVEL
Genieten van ongerepte natuur, een rustige omgeving, en eten dat bestaat uit de lokale groenten en fruit van het seizoen! Bekijk onze reistips hier.


FOOD NIEUWS
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Bestel nu vers eten van de boer zo bij jou op tafel bij Willem&Drees.